joi, octombrie 15, 2020
More

    Noutăți

    Vinete umplute cu legume (Imam Bayildi)

    Vinete umplute cu legume (Imam Bayildi), o reteta turceasca foarte apreciata de multi dintre noi. Reteta Vinete umplute cu legume (Imam Bayildi) este simpla,...

    Mancare de mazare cu carne

    Mancare de mazare cu carne. Reteta Mancare de mazare cu carne se prepara usor, este simpla si hranitoare, ideala pentru masa de pranz. Se...

    Galuste cu Prune

    Galuste cu Prune si  aluat fara cartofi, o reteta simpla, usoara care se prepara chiar si de incepatoarele in bucatarie. Aluatul fara cartofi, necesar pentru formarea galustelor cu prune, este un aluat oparit, dar diferit de cel pentru ecler si choux a la creme. Prunele trebuie sa isi mentina forma, dar sa fie coapte. Decorul de pesmet, unt, zahar si scortioara ofera un deliciu maxim  preparatului Galuste cu Prune. Va invit sa testati reteta Galuste cu Prune !

    Ingrediente

    Aluat – 1 ou, 150 faina, 30 ml ulei, 250 ml lapte, 1 praf de sare.

    Umplutura- 12 prune, 1/2 lingurita scortisoara, 30 gr zahar brut.

    Decor – 60 gr pesmet, 50 gr unt, 1/2 lingurita scortisoara, 70 gr zahar.

    Preparare

    Taiem prunele pe jumatate, indepartam cu grija samburele si adaugam in fiecare – scortisoara si zahar.

    Galuste cu Prune

    Preparare Decor – Topim untul intr-o tigaie, adaugam pesmetul si amestecam periodic pana obtinem o culoare aurie.

    Il lasam cateva momente sa se racesca si apoi adaugam scortisoara si zaharul. Amestecam si punem deoparte pana terminam galustele.

    Preparare Aluat – Punem intr-o cratita laptele, praful de sare si uleiul.

    Cand compozitia atinge punctul de fierbere,  adaugam  110 gr faina.

    Amestecam rapid pana compozitia se uniformizeaza.

    Adaugam oul si amestecam pana se incorporeaza.

    Adaugam restul de faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

    Impartim aluatul in 12 parti egale si modelam fiecare bila cu ajutorul fainii.

    Prafuim palmele cu faina, luam o bila de aluat si presam usor cu palma.

    Adaugam pruna si o imbracam in aluat, avand grija ca galusca sa fie bine inchisa.

    Punem intr-o cratita 3 l apa si 1 praf sare. Asezam la foc iute, iar cand ajunge la punctul de fierbere adaugam jumatate din galuste. Le fierbem , la foc mediu, pana se ridica si stau deasupra, maxim 5 minute.La fel procedam si cu restul de galuste.

    Imediat dupa fierbere, galustele sunt transferate in pesmetul aromat si dulce.

    Cu ajutorul vasului , prim miscari circulare, tavalim galustele prin compozitia de decor.

    Galustele cu prune s-au decorat frumos pe toata suprafata.

    Galuste cu PruneLe servim imediat! Sa aveti pofta!

     

     

    Votează acest articol
    [Scor: 5 | Total voturi: 4]

    Recente

    Modele Geci Lungi de Dama Colectie Online

    Descopera Modele Geci Lungi de Dama Colectie Online! Geci frumoase, calduroase si lungi , in care te vei simti confortabil si  te vei bucura...

    Modele Paltoane de Dama Colectie Online

    Odata cu timpul racoros,  preocuparea principala este reinoirea garderobei cu noile modele de paltoane. Cele mai cautate modele sunt cele din stofa si lana,...

    Tratamente naturale pentru cosuri

    Tratamente naturale pentru cosuri. Sunt foarte multe femei care sufera de acnee, iar factorii de mediu fac lucrurile si mai dificile pentru ele. Fondul...

    Modele Rochii Albe Colectie Online

    Modele Rochii Albe Colectie Online. Ideale pentru evenimentele speciale din viata noastra, rochiile albe sunt extrem de elegante, fine si pun in lumina feminitatea....

    Modele Rochii De Toamna Colectie Online

    Modele Rochii De Toamna Colectie Online pentru o garderoba deosebita de fashionista.  Modele deosebite, in tendinte si  culori variate, pentru un confort maxim. Poarta...
    Votează acest articol
    [Scor: 5 | Total voturi: 4]