spot_img
miercuri, februarie 1, 2023
More

    Galuste cu Prune

    Galuste cu Prune si  aluat fara cartofi, o reteta simpla, usoara care se prepara chiar si de incepatoarele in bucatarie. Aluatul fara cartofi, necesar pentru formarea galustelor cu prune, este un aluat oparit, dar diferit de cel pentru ecler si choux a la creme. Prunele trebuie sa isi mentina forma, dar sa fie coapte. Decorul de pesmet, unt, zahar si scortioara ofera un deliciu maxim  preparatului Galuste cu Prune.

    Va invit sa testati reteta Galuste cu Prune !

    Ingrediente

    Aluat – 1 ou, 150 faina, 30 ml ulei, 250 ml lapte, 1 praf de sare.
    Umplutura- 12 prune, 1/2 lingurita scortisoara, 30 gr zahar brut.
    Decor – 60 gr pesmet, 50 gr unt, 1/2 lingurita scortisoara, 70 gr zahar.



    Preparare

    Taiem prunele pe jumatate, indepartam cu grija samburele si adaugam in fiecare – scortisoara si zahar.

    Galuste cu Prune

    Preparare Decor – Topim untul intr-o tigaie, adaugam pesmetul si amestecam periodic pana obtinem o culoare aurie.

    Il lasam cateva momente sa se racesca si apoi adaugam scortisoara si zaharul. Amestecam si punem deoparte pana terminam galustele.



    Preparare Aluat
    – Punem intr-o cratita laptele, praful de sare si uleiul.

    Cand compozitia atinge punctul de fierbere,  adaugam  110 gr faina.

    Amestecam rapid pana compozitia se uniformizeaza.

    Adaugam oul si amestecam pana se incorporeaza.

    Adaugam restul de faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

    Impartim aluatul in 12 parti egale si modelam fiecare bila cu ajutorul fainii.

    Prafuim palmele cu faina, luam o bila de aluat si presam usor cu palma.



    Adaugam pruna si o imbracam in aluat, avand grija ca galusca sa fie bine inchisa.

    Punem intr-o cratita 3 l apa si 1 praf sare. Asezam la foc iute, iar cand ajunge la punctul de fierbere adaugam jumatate din galuste. Le fierbem , la foc mediu, pana se ridica si stau deasupra, maxim 5 minute.La fel procedam si cu restul de galuste.

    Imediat dupa fierbere, galustele sunt transferate in pesmetul aromat si dulce.

    Cu ajutorul vasului , prim miscari circulare, tavalim galustele prin compozitia de decor.

    Galustele cu prune s-au decorat frumos pe toata suprafata.

    Galuste cu PruneLe servim imediat! Sa aveti pofta!

     

     

    Votează acest articol
    [Scor: 5 | Total voturi: 4]

    Recente