spot_img
sâmbătă, decembrie 3, 2022
More

    Gogosi umplute cu gem

    Cele mai pufoase si gustoase gogosi umplute cu gem! Aluatul se prepara usor,este pufos , iar umplutura de gem confera desertului bunatate maxima. Incearca si tu reteta Gogosi umplute cu gem!
    Ingrediente / 20 bucati

    Aluat – 520 gr faina alba de cozonac, 10 gr drojdie uscata, 2 linguri ulei, 10 gr zahar vanilat, 40 gr zahar, 1 praf sare, 300 ml apa calduta, 1 lingurita coaja de lamaie razuita, ulei pentru modelat.

    Umplutura – 200 gr gem de caise.

    Glazura – 100 gr gem de caise, 100 ml apa.

    Decor – zahar tos + zahar pudra.



    Preparare

    Punem intr-un vas: apa calduta, drojdia, zaharul , praful de sare, uleiul, coaja de lamaie, zaharul vanilat si amestecam cu un tel.

    Amestecam pana se dizolva zaharul.

    Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.

    Framantam aluatul pentru 5 minute, acoperim vasul cu folie alimentara si-l lasam sa creasca.

    Scoatem aluatul pe blatul de lucru uns cu ulei si il  intidem intr-o foaie de 2 cm.

    Decupam aluatul cu o forma rotunda, 20 cm, vezi foto.

    Restul de aluat se formeaza intr-o foaie si se decupeaza pana terminam.

    Jumatate din formele decupate le aplatizam cu degetele, formand cuiburi.



    In fiecare cuib punem o lingurita de gem de caise.

    Asezam a doua parte de aluat decupat.

    Presam usor marginile si decupam gogoasa cu forma folosita anterior la decuparea aluatului.

    Gogosile formate le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le acoperim cu folie alimentara.

    Le lasam 15 minute sa creasca si apoi le introducem in cuptorul preincalzit la 180C.

    Coacem gogosile pentru 25-30 minute/180C.



    Dupa coacere, gogosile se ung cu glazura formata din amestecarea gemului cu apa.

    Transferam gogosile intr-un vas cu zaharul vanilat si zaharul tos si le rotim pana se decoreaza uniform.

    Gogosi umplute cu gem in sectiune.

    Sa aveti pofta!



    Votează acest articol
    [Scor: 5 | Total voturi: 2]

    Recente